Любомир Петров, който е обвинен в умишлено убийство на жената, с

...
Любомир Петров, който е обвинен в умишлено убийство на жената, с
Коментари Харесай

Фалстарт на делото за убийството на Красимира Куковска

Любомир Петров, който е упрекнат в съзнателно ликвидиране на дамата, с която е живеел на брачен начала, се изправи през днешния ден пред Окръжен съд - Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Ход на делото обаче не бе даден и след 10-минутен престой в залата 21-годишният мъж бе върнат още веднъж в ареста.

Причина за фалстарта бе отсъствието на единия от правосъдните заседатели. " Непосредствено преди началото на делото заседателката се обади по телефона и изясни, че ненадейно се е почувствала зле и поради здравословния проблем не може да участва. Нямаше никаква опция да извикаме в точния момент различен правосъден заседател ", изясни арбитър Розалия Шейтанова.

В залата присъстваше и бащата на обвинения, а разпоредителното съвещание по делото бе планувано за 1 април от 10,00 часа.

Любомир Петров е упрекнат в това, че на 11 септември 2020 година в хисарското село Бегово съзнателно е умъртвил Красимира Куковска, като убийството е осъществено в изискванията на домашно принуждение и с користна цел.

За сходно закононарушение законът планува наказване от 15 до 20 години отнемане от независимост, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Във съдбовния ден Любомир на два пъти ходил до дома на Красимира и упорствал да се срещнат. Двамата имат две деца. Жената отказвала и не му отключила входната врата. На третия път той съумял да влезе в къщата, без да бъде пуснат непринудено от Красимира, и се промъкнал в стаята, където тя спяла.

Младата майка се събудила и изправила, сюрпризирана от появяването му. В стаята била оставена въздушна пушка, подпряна на дивана. Любомир се възползвал от обстановката, като взел оръжието и стрелял към гърдите на Красимира, която умряла безусловно за секунди.

Обвиняемият се обадил на родителите си и подал сигнал на телефон 112. Пред всички той показал случая като самоубийство. Обяснил, че с Красимира отново се скарали и тя решила да се самоубие от обезсърчение. Затова била хванала пушката и с палец била натиснала спусъка.

Според очевидци Любомир Петров постоянно е малтретирал и душевен, и физически Красимира Куковска. Скандалите нормално са били поради пари.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР